Det skal du vide om den populære Amarone Drue

Hvis man skal vælge én drue ud af de forskellige, man bruger til at lave Amarone, og kalde den for en “Amarone drue”, må det være druen, Corvina. Amarone laves nemlig på en sammensætning af flere forskellige druer, men Corvina er en af de vigtigste.

Amarone kommer fra det italienske ord “Amero” og betyder bitter. Man har anvendt dette ord, for at adskille Amaronen fra den søde dessertvin Recioto della Valpoliciella, som laves på den samme druesammensætning. En Amarone er altså kort sagt en udgæret version af dessertvinen.

Den første produktion af Amarone blev produceret ved en fejltagelse, da man opdagede nogle glemte fade med den søde Recioto – og gudskelov for det!

Druesammensætning til Amarone
Corvina druen udgør den største procentdel af en Amarone della Valpolicella. Derudover er der 2 andre druer, man fast anvender i produktionen: Corvinone og Rondinella. Siden 1993 har Corvinone været en selvstændig druesort og ikke længere en variant af Corvina. Rondinella er ligesom Corvina en drue, der egner sig særlig godt til tørring. Derudover er den meget robust og tiltrækker ikke råd og svamp. Til sidst må en mindre procentdel af produktionen af Amarone være en blanding af andre lokale blå druer, der ikke er aromatiske.

Corvina
Denne drue udgør den største procentdel af den samlede vinproduktion i Valpolicella. Her er der tale om en tykskindet drue, der egner sig perfekt til at lave Passito vine, hvor man tørrer druerne efter høst for at koncentrere den saften og sukkerindholdet i druen. Amarone della Valpolicella blev oprindeligt produceret af de yderste druer på drueklaserne, som er de mest modne. Men i dag laves den som en Passito vin, hvor druerne tørrer i 2-5 måneder. Kombinationen af syrligheden sammen med det høje sukkerindhold resulterer i kraftige, alkohol tunge vine. Corvina har en svag farve, få tanniner og smagsnoter af kirsebær.

Smagen af Amarone
Tunge, varme, lagrede vine har siden 80’erne været et hit hos danskerne, hvorfor Amarone della Valpolicella længe været en storfavorit for de danske smagsløg. Vinen produceres i Valpolicella i Norditalien, hvoraf tilnavnet “della Valpolicella” kommer fra.
Vinen har et minimumskrav til alkoholprocenten som lyder på 14%, men det er ofte højere. En Amarones har smagsnoter af især tørrede frugter som svesker og blommer, men også kirserbær og chokolade. Der er altså tale om en kraftig vin, som derfor også kræver heftige madretter med fx rødt oksekød, vildt, lam eller lagrede oste – eller den helt klassiske, som mange danskere foretrækker: til stegen juleaften!

Seneste nyheder

En holdbar og økonomisk tagløsning

Beton tagsten er en populær og pålidelig løsning inden for tagdækning, der tilbyder en række fordele såsom holdbarhed, økonomisk overkommelighed og æstetisk fleksibilitet. Selvom...

CNC Bukning – Præcision og effektivitet i metalbearbejdning

CNC bukning er en avanceret metalbearbejdningsproces, der anvender computerstyrede maskiner til at bøje og forme metalplader præcist og effektivt. Denne teknologi har revolutioneret fremstillingsindustrien...

Bæredygtighedskurser: Skab Værdi og Fremtidssikring for Din Virksomhed

I en tid præget af stigende bekymring for miljøet, sociale udfordringer og bæredygtig udvikling, er bæredygtighed blevet en central faktor for virkskaber. At integrere...

Pavillon: En Elegance i Arkitektonisk Design

En pavillon er mere end blot en bygning; det er et udtryk for elegance, skønhed og arkitektonisk mesterskab. Dette ord, der stammer fra det...

Relaterede artikler

En holdbar og økonomisk tagløsning

Beton tagsten er en populær og pålidelig løsning inden for tagdækning, der tilbyder en række fordele såsom holdbarhed, økonomisk overkommelighed og æstetisk fleksibilitet. Selvom...

CNC Bukning – Præcision og effektivitet i metalbearbejdning

CNC bukning er en avanceret metalbearbejdningsproces, der anvender computerstyrede maskiner til at bøje og forme metalplader præcist og effektivt. Denne teknologi har revolutioneret fremstillingsindustrien...

Bæredygtighedskurser: Skab Værdi og Fremtidssikring for Din Virksomhed

I en tid præget af stigende bekymring for miljøet, sociale udfordringer og bæredygtig udvikling, er bæredygtighed blevet en central faktor for virkskaber. At integrere...

Pavillon: En Elegance i Arkitektonisk Design

En pavillon er mere end blot en bygning; det er et udtryk for elegance, skønhed og arkitektonisk mesterskab. Dette ord, der stammer fra det...